Vijf Zaankanters zingen

Op de avond van 4 mei 2021 brengen vijf zangers met Zaanse roots in het Zaantheater mooie nummers over oorlog, vrede, vrijheid, verlangen en herdenken. Vanuit huis kunt u dit bijzondere liedjesprogramma bijwonen. Meld u kosteloos aan en ontvang een link naar uitzending.

Na de nationale herdenking op de Dam in Amsterdam, zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich ook dit jaar in om deze dag extra betekenis te geven, al is het dit keer vooral online. Tijdens de twaalfde editie van ‘Theater Na de Dam’ spelen om 21:00 uur gelijktijdig meer dan tachtig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Ook het Zaantheater doet mee met deze belangrijke herdenking. Begeleid door Wim Veenhof op de piano en Gert Wantenaar op accordeon en bandoneon brengen Zaankanters Joost Spijkers, Daphne Groot, Sam Eggenhuizen, Bruun Kuijt en Jeannine La Rose de mooiste nummers over oorlog, vrede, vrijheid, verlangen en herdenken. Ook al kunnen we nog niet fysiek samen zijn, toch voelen we ons met elkaar verbonden door (digitaal) samen te zijn en te genieten van prachtige muziek van Charles Aznavour, Vera Lynn, Willem Wilmink, Nina Simone en anderen.

Meld u kosteloos aan om deze voorstelling op 4 mei om 21:00 uur vanuit huis bij te wonen. Een dag van tevoren ontvangt u een e-mail met een YouTube-link naar de voorstelling.

Extra info
De regie is in handen van Bruun Kuijt. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het 4 en 5 mei Comité Zaanstad en zal op 4 mei ook op RTV-Zaanstreek te zien zijn.