Vrijzicht

Jongeren van Meervaart Jong uit Amsterdam Nieuw-West verdiepten zich onder leiding van theatermaker Femke Heskes in de geschiedenis van Amsterdam Nieuw-West ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de luistervoorstelling Vrijzicht.

Deze luistervoorstelling is een individuele ervaring, waarin de stemmen van de jonge acteurs de voorstelling in de fantasie van de toeschouwer oproepen. Terwijl hij daar zit, op een bankje aan de Sloterplas. Of een wandeling maakt door de wijk of gewoon vanuit zijn woonkamer, kijkend door het raam. Een voorstelling zonder acteurs, over het verleden en de toekomst van dit jonge stadsdeel.

Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 40 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Beluister hier de podcast.

Theater Na de Dam · Vrijzicht – Meervaart Jong, Amsterdam