Wannsee

I.v.m. de maatregelen omtrent het coronavirus vindt deze voorstelling in alternatieve vorm plaats.

Middels een hoorspel vertelt KONVOOI het verhaal Wannsee.

Op 20 januari 1942 komen 15 nazikopstukken bijeen in Villa Marlier aan de Wannsee om een definitieve oplossing te vinden voor het jodenvraagstuk. Nog geen twee uur later zijn ze er uit – het resultaat is de best georganiseerde genocide in de geschiedenis van de mens. KONVOOI onderzoekt de argumenten van de aanwezigen en probeert stap voor stap hun redenering bloot te leggen.

Orkater-Nieuwkomer KONVOOI maakt op uitnodiging van Theater Na de Dam een reconstructie van deze historische vergadering, waarin ze kille ratio afwisselen met olijke close-harmony. Gebruikmakend van 8D-sound pellen de makers de conferentie af tot de essentie, en waan je je als luisteraar op de huid van de werkelijke hoofdpersoon: het gesprek.

Wannsee is een hoorspel over ontmenselijking, de waan van beschaving en de kracht van taal.

Orkater · Wannsee (een hoorspel) – Orkater & Theater Na De Dam

 

Live nagesprek met de makers

Op 5 mei om 20.00 uur gaat Jaïr Stranders, artistiek leider van Theater Na De Dam, met gepaste afstand in gesprek met de makers van Wannsee via Facebook Live.  Luisteraars van het hoorspel kunnen tot een half uur voor aanvang vragen aan de makers insturen via publiciteit@orkater.nl.
Het nagesprek zal live te volgen zijn op de facebookpagina van Orkater.