Wat ik moest verzwijgen

Geïnspireerd door de verhalen van haar grootmoeder over de oorlog, vertelt Ariella Kornmehl over een liefde die niet geuit kan worden. Over een moeder die afstand moet nemen van haar zoon en over een ‘foute’ man die een liefhebbende vader blijkt te zijn.

Geïnspireerd op de geschiedenis van haar Joodse familie schreef Ariëlla Kornmehl het verhaal van de ondergedoken Jet en Misha. Een verhaal over een liefde die niet geuit kan worden. Over een moeder die afstand moet nemen van haar zoon en over een ‘foute’ man die een liefhebbende vader blijkt te zijn.

Uit hun aangrijpende geschiedenis blijkt dat voor sommige mensen de oorlog pas na 1945 begon.

‘Toen mijn grootmoeder overleed, dacht ik: nu zien wij de laatste overlevenden, de laatste vertellers uitsterven. Een diepe noodzaak drong zich aan mij op om iets van haar oorlogservaring op te schrijven.’

Na het succes van de eerste Theater na de Brink voorstelling van afgelopen jaar, Edwin de Vries met Westerborg Serenade, heeft Singer Laren de ambitie om dit inmiddels beroemde boek als toneelvoorstelling te brengen. Opnieuw een exclusieve première in Singer als voorstelling voor iedereen die behoefte heeft aan meer dan twee minuten stilte. Een uitvoering die aansluit op de Dodenherdenking op de Brink of elke andere plek in het land.

Als u inlogt als supporter van Singer ontvangt u automatisch € 2,50 korting per kaartje.