Waterman

Over de voorstelling

Voorstelling in kader van 4 mei-herdenking in samenwerking met gemeente Graft-De Rijp. Na afloop is er gelegenheid om de kranslegging bij het monument mee te maken.

 

Hatty Waterman is de vierde in een arm Joods gezin met 14 kinderen. Op 10 november 1942 slaat bij hen het noodlot toe. Het gezin wordt afgevoerd naar Auschwitz waar zij de dood zullen vinden. Hatty is op dat moment 21 jaar en staat wonder boven wonder niet op de lijst. Dan begint een bizar en aangrijpend onderduikverhaal….   In deze solovoorstelling vertelt Helmert Woudenberg dit verhaal op meesterlijke wijze en maakt van een oude knorrepot een ontroerend personage zonder een moment sentimenteel te worden.

 

In het voorjaar van 2009 ging Waterman in première en was in theaters door het hele land te zien. Zelfs op Lowlands werd het stuk goed ontvangen. De acteur Helmert Woudenberg is ondermeer bekend van de tv-series Flikken Maastricht en Feuten en de voorstelling Fortuyn. Dankzij deze voorstelling werd hij genomineerd voor de prestigieuze Louis d’Or prijs.