Westerbork Serenade

Toen de tweede wereldoorlog begon was de vader van Edwin de Vries, Rob de Vries (1918-1969), nog geen 22 jaar. Hij was een acteur van joodse afkomst en ging in het verzet. Een paar jaar later pleegde hij een verzetsdaad die van onvoorstelbare moed getuigde. Als 13 jarige jongen was Edwin gefascineerd door dit verhaal, dat hij -naar later bleek- maar ten dele kende. 22 jaar later hoorde hij van een vrouw, die een belangrijke rol speelde in deze geschiedenis, de rest van het verhaal, dat hem sindsdien niet meer heeft losgelaten. Hier heeft hij een toneelvoorstelling van gemaakt.

De zoon van Edwin, Sam de Vries (1993), is nu even oud als zijn vader toen was: 22 jaar. Hij speelt vader Rob in de oorlogstijd. Zijn toenmalige vriendin wordt gespeeld door Giulia Reiss, een leerling uit de eerste klas van de Amsterdamse toneelschool. Edwin zelf speelt de rol van zijn overleden vader, die op deze geschiedenis terugkijkt.

Een voorstelling over een bijna onvoorstelbare romantische en dramatisch verlopen liefdesgeschiedenis tegen het decor van een afschuwelijke oorlog.

Een wereldpremière in co-productie met het Singer, waarvan de opbrengst naar het nieuwe theater van het Singer gaat.