Wie de f*** is oom Jo?

Deze documentaire voorstelling gaat over de zoektocht van Carolien van den Berg naar de waarheid achter het unieke overlevingsverhaal van haar vader in de Tweede Wereldoorlog. Als Carolien in 2013 een onverwachte erfenis krijgt van de haar onbekende oom Jo, gaat ze op zoek naar de feiten achter het overlevingsverhaal van haar vader.

Carolien duikt in de archieven aan de hand van Buitenspel, het boek dat haar vader schreef over zijn leven in de oorlog en over zijn ontsnapping uit een rijdende trein, nadat hij op 11 november 1942 werd opgepakt bij een razzia in de textielfabriek Hollandia Kattenburg in Amsterdam Noord. Ze ontdekt een fascinerende familiegeschiedenis: het verhaal dat haar vader haar nooit kon vertellen.

Balancerend tussen ernst en humor deelt Carolien haar ontdekkingen met het publiek. Gespeelde scènes, archiefbeelden, familiefilms, foto’s en muziek wisselen elkaar af tegen de achtergrond van een videodécor. De vragen die ze zichzelf stelt over de gebeurtenissen van toen en over die van nu, zijn vragen die ons allemaal aangaan.