Zwarte sneeuw

De voorstellingen van 4 en 5 mei om 21:00 zijn uitverkocht. Extra voorstelling om 19:00

14 mei 1940, het allesverwoestende bombardement op Rotterdam markeert het begin van de oorlog. Rook en as vallen neer in Gouda, bewoners van de wijk Korte Akkeren kijken uit op de restanten waar ooit een grote stad stond. Zes kinderen in de leeftijd van 1 t/m 14 jaar wonen op een steenworpafstand van elkaar en vanaf dat moment zal hun jeugd voor altijd veranderd zijn. Maar ook al wonen zij zo dicht bij elkaar, zij beleven de oorlog allemaal op hun eigen manier.

Negen jongeren van Het Jeugdtheaterhuis proberen hun verhaal te vertellen. Hoe het is om op te groeien in een tijd waar de angst regeert. Hoe het is om kind te zijn als basisbehoeften zoals eten, warmte en licht niet meer vanzelfsprekend zijn. Hoe het is om puber te zijn als alle mannen om je heen verdwijnen. En ook al was het niet alleen maar kommer en kwel, sommige herinneringen staan met een koperen griffeltje in je ziel gekerfd.

“met een ruk werden die dekens van me afgetrokken, want ja, het kon natuurlijk ook mijn vader zijn… Maar, ik was het. En weet je, dat zijn dingen, die vergeet je als kind niet.” Deze voorstelling zal op een unieke buitenlocatie worden gespeeld.

Speelt ook op 5 mei om 21:00 uur