Jongerendag 2020

Als het goed is heb je net samen met alle jongeren die door heel Nederland meedoen aan Theater Na de Dam scenes uit de voorstelling KAMP van Hotel Modern gekeken. Mocht het onverhoopt niet gelukt zijn, hier vind je alsnog de video van KAMP.

Daaronder volgen de filmpjes van de kunstenaars die jullie n.a.v. KAMP een opdracht geven. Hopelijk heb je al een discipline gekozen, van waaruit je aan de slag wil. Want 12 filmpjes kijken, kost voor nu helaas te veel tijd. Natuurlijk kun je dat later alsnog doen. Maar voor nu: 

  • Kies je discipline: Ga je theater maken; aan de slag met beweging; wil je in geluid en muziek reageren op KAMP; of wil je schrijven
  • Kies een van de opdrachten van het discipline dat je koos. Twijfel niet  te lang, kies de opdracht die je in eerste instantie het meeste aanspreekt.
  • Een tip: het filmpje kan op pauze, zodat je de opdracht nog eens kunt lezen of luisteren. 
  • Veel plezier met de gekozen opdracht! 

Om 13.30 uur kom je weer samen met je eigen regisseur op Zoom – daar presenteer je wat je gemaakt hebt aan je eigen groep!


KAMP van Hotel Modern – bewerkt voor de jongerendag

Wil je meer weten over Hotel Modern, kijk dan eens op hun website


THEATER

Marjan Barlage – Theater op papier 

Marjan is regisseur en docent (o.a. Bij de AHK en Artez) en heeft haar eigen gezelschap ID Theatre Company in Deventer, waar ze met jonge professionals voorstellingen voor jongeren maakt.


Sue-Ann Bel en Jasper Koopmans – Fysieke scene maken 

Sue-Ann en Jasper studeerden in 2018 af aan de Mime Opleiding in Amsterdam. Sindsdien spelen ze bij verschillende gezelschappen en hebben met hun hele afstudeerklas een eigen collectief: Collectief Het Paradijs.


Marleen Scholten – Een act maken over een volk waar je van houdt 

Marleen is actrice en samen met vijf klasgenoten van de Toneelacademie Maastricht richtte ze Acteursgroep Wunderbaum op, waarmee ze al meer dan 50 voorstellingen maakten. 


BEWEGING

Sassan Saghar Yaghmai  – Armen-en-handen choreografie

Hier vind je het muziekfragment dat Sassan gebruikt: 

Sassan is danser, docent en choreograaf. Hij werkt nauw samen met spelers en dansers, zowel professionals als amateurs. Hij werkt multidisciplinair en vertrekt vanuit een mix van culturen.


Dalton Jansen – Vasthouden

Hier vind je het muziekfragment dat Dalton gebruikt: 

Dalton Jansen is een urban contemporary choreograaf en voornamelijk werkzaam in Rotterdam, waar hij bijvoorbeeld voor Theater Rotterdam en Conny Janssen Danst werkt. Ook is Dalton eigenaar van DDJ Dance, waarmee hij dansworkshops organiseert door heel Nederland. 


Junadry Leocaria – Je laatste dans 

Junadry is urban danseres, gespecialiseerd in ‘waacking’ – een stijl die speelt met persoonlijkheden, emoties en zelfexpressie. Junadry weet met haar expressieve en krachtige manier van bewegen als geen ander je aandacht te grijpen. 


GELUID EN MUZIEK

Willem Wits – Gedachten op muziek 

Willem componeert, produceert en schrijft songteksten voor zichzelf en voor anderen. Met zijn eigen band Ciao Lucifer tourt hij internationaal. Maar ook maakt hij performance en videokunst voor musea.


Maaike Ouboter – Een couplet maken over vrije wil 

Maaike is singer song-writer. Je kent haar misschien van het bekende nummer ‘Dat ik je mis’. Maaike schrijft haar eigen muziek en teksten en tourt daarmee door de theaters en concertzalen van Nederland en België. 


Marne Miesen – Soundscape maken bij beeld

Marne is componist, zanger, muzikant en acteur. Ook geeft hij les. De afgelopen 15 jaar werkte Marne veel bij verschillende jeugdtheatergezelschappen in Nederland.  


SCHRIJVEN

Esther Duysker – Woorden geven aan KAMP

Esther Duysker is toneelschrijver, scenarist en vertaler. Zij hertaalde bijvoorbeeld Othello voor Het Nationale Theater en schreef mee aan het kinderboek TROBI van Brian Elstak. Dit najaar komt haar debuut speelfilm Vliegende Vissen Verdrinken Niet uit.


Sanne Schuhmacher – Tekst vanuit een personage 

Sanne schrijft toneelteksten voor onder andere BonteHond, Bellevue Lunchtheater en HNTjong. Ook schrijft ze liedteksten, speelt ze harp en treedt ze op.


Nienke van Spreeuwel – Monoloog van een voorwerp dat niet op z’n plek is

Nienke is theatermaker, schrijver en docent, vooral voor en met jongeren (omdat ze dat het allerleukste vindt). Ook werk Nienke als theaterdocent en regisseur op het Gerrit van der Veen College waar ze probeert de liefde voor de kunsten bij zoveel mogelijk mensen aan te wakkeren.