Jan Terlouw, Capella Amsterdam en Nora Fischer 4 Mei Concert

Jan Terlouw: Onze kwetsbare vrijheid

Tijdens dit 4 mei Concert staat auteur en oud-politicus Jan Terlouw stil bij de kwetsbaarheid van onze vrijheid. Zijn verhaal wordt gevolgd door muziek waarin het meest tere, maar tegelijkertijd ook krachtigste instrument klinkt: de menselijke stem. Cappella Amsterdam, het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor en zangeres Nora Fischer brengen een programma met indringende werken van Des Prez, Poulenc, Ravel en De Leeuw. Omlijst door twee delen uit Rossini’s optimistische Petite messe solennelle. Bijzondere gast tijdens dit 4 mei Concert is de jonge blokfluitiste Lucie Horsch. De muzikale leiding is in handen van Ed Spanjaard en Wilma ten Wolde.

Herdenken

Muziek en herdenken zijn sterk verbonden. Elk jaar vindt daarom op 4 mei in Het Koninklijk Concertgebouw een bijzonder concert plaats. Het 4 mei Concert begint om 21.15 uur, na afloop van de officiële Dodenherdenking op de Dam. Met een uur prachtige muziek en een bekende spreker, wordt de brug geslagen naar de viering van de bevrijding op 5 mei

Dit concert heeft geen pauze

 

De dichtstbijzijnde herdenking vindt vanaf 19.30 uur plaats op de Apollolaan.

MUSICI

Jan Terlouw – spreker
Cappella Amsterdam
Nationaal Vrouwen Jeugdkoor
Ed Spanjaard – dirigent/piano
Wilma ten Wolde – dirigent
Nora Fischer – zang
Lucie Horsch – blokfluit

PROGRAMMA

Rossini – Kyrie, nr. 1 (uit ‘Petite messe solennelle’)
Josquin des Prez – De profundis clamavi
Poulenc – Litanies à la vierge noire
Ravel – Trois beaux oiseaux du paradis (uit ‘3 Chansons’)
T. de Leeuw – Elégie pour les villes détruites
Ravel – Kaddisch (uit ‘Deux mélodies hébraïques’)
Rossini – Cum sancto spiritu, nr. 7 (uit ‘Petite messe solennelle’)

Met dank aan: Amsterdams Comité 4 en 5 mei, Gemeente Amsterdam,  War Trauma Foundation/Stichting Arq, Stichting 1940-1945,  Entrée, Het Concertgebouw, Podium, Veteranen Instituut, Mazeline/De Groot Drukkerij, Studio Zest, Werner Studio.