Café Chantant

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag extra betekenis te geven. Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen, die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Ook het Zaantheater doet mee.

In de foyer van het Zaantheater vindt vanaf 21 uur een Café Chantant plaats. Zeven zangers, waarvan veel met Zaanse roots, brengen de mooiste nummers over oorlog, vrede, vrijheid, verlangen en herdenken. Daphne Groot, Evi de Jean, Bas Grevelink, Anouk van der Laan, Sam Eggenhuizen, Janiek Vreeken en Bruun Kuijt worden op de piano begeleid door Johan Hoogeboom.

Wat is er mooier dan op zo’n belangrijke avond samen te zijn en te genieten van prachtige muziek van Ramses Shaffy, John Lennon, Louis Davids, Charles Aznavour, Uut en Ber Hulsing, Vera Lynn en vele anderen. Het repertoire is samengesteld door Anita Gundlach (Mens durf te lezen) en Bruun Kuijt, die ook de regie voor zijn rekening neemt.

Het Café Chantant wordt georganiseerd in samenwerking met het 4 en 5 mei Comité Zaanstad. Het Café Chantant is van 21.00 tot 22.30 uur. De toegang is gratis, maar een bijdrage op de avond zelf wordt op prijs gesteld. De foyer is vanaf 20.15 uur avond geopend. Mocht u later komen, bijvoorbeeld vanwege aanwezigheid bij een herdenking in een andere plaats, dan bent u ook na 21.00 uur nog van harte welkom.

Met medewerking van Daphne Groot, Evi de Jean, Bas Grevelink, Anouk van der Laan, Sam Eggenhuizen, Janiek Vreeken, Bruun Kuijt, Johan Hoogeboom