Leerlingen van ORS Lek en Linge te Culemborg Circus 4 en 5 mei

In ‘Opdat wij niet vergeten’, maakt een groep leerlingen van de O.R.S. Lek en Linge uit Culemborg een voorstelling voor de herdenking op 4 mei. Elke speler heeft een reden om mee te doen: een joodse opa, de wereld verbeteren, verliefd op een medespeler, podiumervaring opdoen… Alle leerlingen dragen ideeën, teksten, scènes en liedjes aan. Terwijl iedereen het eens is over het belang van herinneren, slaat toch de verwarring toe: Wie herdenkt wie? En waarom? Wat is goed? Wie is fout? En wie bepaalt dat?

 

Wat de een mooi vindt, noemt de ander Holocaust-kitsch. Waar de één het noodzakelijk vindt om de geschiedenis levend te houden, spreekt de ander over vluchtgedrag om het maar niet te hebben over actueel onrecht.

 

Dan komen de leerlingen voor de vraag te staan, wat zij zelf hebben geleerd van de geschiedenis die ze willen herdenken.

 

Zie ook www.circus4en5mei.nl voor meer informatie en overige speeldata

Spel Emma Buysse, Isa van den Brand, Kayleigh de Hoogt, Lot Custers, Matthijs van der Heijden, Melissa Dekkers tekst en regie Kees van der Zwaard choreografie Eveline Dorland productie Mark van Dooren techniek Wijnand den Hartogh fotografie Marco Baars Sjaak Verboom vormgeving Raapwerk en Arjen Spreeuwers coördinatie Floor de Ronde en Eric van der Donk  composities en arrangementen  Gábor Tarján  projectleider  Marco Baars