Stichting Superstar Theaterproducties Fritz

Taqa Theater De Vest, Alkmaar

02/05/2020 20:15
04/05/2020 21:00
05/05/2020 20:15

Geannuleerd

I.v.m. de maatregelen omtrent het coronavirus is deze voorstelling afgelast.

Fritz is een confronterende theatervoorstelling over onwaarschijnlijke keuzes, breekbare vrijheid en de kracht van je overtuigingen in een wereld die in brand staat.

Een energieke Alkmaarse jongeman, Fritz Conijn, raakt verstrikt in het net dat rondom deze leider van de Alkmaarse en Amsterdamse knokploeg wordt gespannen. Uiteindelijk wordt zijn onmenselijke drang naar rechtvaardigheid hem fataal en na een korte maar hevige periode van marteling wordt hij in Vught op 21 jarige leeftijd gefusilleerd.

In een tijd waarin populisme de overhand dreigt te krijgen boven redelijkheid, het antisemitisme op een zeer verontrustend niveau is aanbeland en maatschappelijk onrust aan de orde van de dag is, is het van belang om een bewustwording te bewerkstelligen bij het publiek dat vrijheid een keuze is en dat elke keuze een consequentie heeft. Hoever ben jij bereid te gaan voor je overtuigingen? Wat zou jij doen?

Stichting Superstar Theaterproducties heeft als doel het regionaal, projectmatig bundelen van artistieke kwaliteit in de amateur-podiumkunsten rond een periodieke theaterproductie, ondersteund door en in samenwerking met lokale overheid, culturele instellingen, het bedrijfsleven en professionals uit het vak. Stichting Superstar Theaterproducties is erop gericht om amateurtalent verder te ontwikkelen, artistiek hoogwaardige theaterproducties mogelijk te maken en het aanbod van amateurpodiumkunst te verrijken.