foto: Nina Sondagh

Theaterschool Rabarber Het Donker

Theater Merlijn, Den Haag

Kaarten zijn online verkrijgbaar Reserveer

In de meivakantie speelt Rabarber de indrukwekkende Haagse voorstelling ‘Het Donker’. Een verhaal met lichtpuntjes over opgroeien in Den Haag tijdens de Tweede Wereldoorlog. De voorstelling is van maandag 29 april t/m zaterdag 4 mei te zien in Theater Merlijn te Den Haag voor iedereen vanaf 6 jaar.

Stel je voor dat je je niet kan herinneren wanneer je voor het laatst een vogel hebt horen fluiten. Dat je niet weet waar je moeder is en dat je broer ergens is ondergedoken. Dat de deuren van de school dicht zijn en dat er geen taart is op je eigen verjaardag. Je moet dagelijks verstoppertje spelen en uiteindelijk is het donker jouw beste vriend. Een verhaal dat de belevingen van kinderen in de Tweede Wereldoorlog naar boven brengt. Ware verhalen, over kinderen door kinderen!

Spelers: Alisiya Uletskaya, Amélie Mijs, Anne Jip Feenstra, Cato Rogaar, Danish van Eijk, Frederik von Maltzahn, Iris feld, Laurence Sibbe, Mare Soffner, Marvin van Oel, Micha van der Zwan, Patrick Beurze, Rana Yildirim, Rosa Bisschop, Sarah Cabrita, Sem Ras.

Regie en tekst: Monique Baas

Decor: Vasilis Apostolatos

Kostuums: Marjo van der Pols

Lichtontwerp en techniek: Joost Kelderman