foto: Liefke van den Boom

Theatercollectief Rij 7 Mijn opa is jouw oma niet

Vier vrienden komen samen. Ze drinken en proosten op wat weer een weergaloze avond moet worden met bier, pizza en een incidenteel pilletje. Want is het niet de vrijheid die zij die avond zullen vieren? In deze nieuwe voorstelling van theatercollectief Rij 7 maken vier jongvolwassenen zich op voor Bevrijdingsfestival. Dansen op straat zullen ze, en zwaaien naar de geallieerden. Alsof het opnieuw 1945 is. En Gré, Joop, Jos en Frans dansen vrolijk mee.

Voor Mijn Opa is jouw Oma niet doken Frédérique, Merijn, Sanne en Tim in hun eigen familiegeschiedenis. De één door een interview met opa die alles nog na kan vertellen. De ander moet het doen met een huiverige oudtante of met de gedetailleerde memoires van een overgrootvader. Met oorlogstaferelen, een romantische liefdesgeschiedenis, lege pizzadozen en een fles jenever van opa gaan de vier de lange nacht tegemoet. Oorlog en vrijheid. 1945 en 2014. Grootouder en kleinkind.

Want: ‘Voel jij dat op 5 mei? Dansend op een feestje?’

Concept: Frédérique Arnold en Merijn Spelt Tekst: Frédérique Arnold Eindregie: Liefke van den Boom Dramaturgisch advies: Sofie de Wilde Spel: Frédérique Arnold, Sanne van der Ende, Merijn Spelt en Tim van der Voort