Esmay Usmany Speelruimte

Diemen

04/05/2021 21:00

Livestream, gratis

Wat betekent vrijheid voor jou? Voor de één betekent het reizen over de wereld, een carrièrekans of financieel onafhankelijk zijn. Voor de ander betekent vrijheid het beëindigen van een baan, huis of relatie. Het zou één van deze dingen kunnen zijn of misschien wel allemaal. Wat vrijheid ook voor jou betekent, de waarde ervan neemt toe wanneer het je wordt afgenomen.

Aan de hand van reeds bestaande en eigen songs gaat Esmay Usmany in haar liedjesprogramma “speelruimte” op zoek naar wat vrijheid voor haar betekent. Neemt ze ons mee in haar wereld, vrij van oordelen of meningen en nemen we een kijkje in de speelruimte van haar gedachtes.

Theatermaker/zangeres Esmay Usmany (finalist Utrechts kleinkunstfestival) studeerde af aan het Utrechts Conservatorium.

“Haar muziektheaterproductie kenmerken zich door intieme monologen en poëtische luisterliedjes. Met kleine door elkaar heen tuimelende melodieën. Stil zitten is net zo onmogelijk als een glimlach op je gezicht onderdrukken…” (AD). Esmay schreef als vaste woordkunstenares maandelijks voor radio NPO1 en tourde met diverse theaterproducties door Nederland en België. Ze publiceerde twee boeken waarvan de meest recente Allerlievelings (2020).