foto: Sebastiaan de Ruiter

Werkplaats Walhalla Sultan in de Maan

Werkplaats Walhalla

04/05/2021 21:00
03/05/2021 21:00
02/05/2021 21:00
01/05/2021 21:00

Online theaterfilm

Sultan in de Maan is een muzikale, online theaterfilm over de sultan van Marokko die tijdens de Tweede Wereldoorlog een heldendaad heeft verricht. Wanneer de bevelhebber van het Franse leger in Marokko sultan Mohammed V het bevel geeft alle Marokkaanse Joden gevangen te nemen en ze daarna te verschepen naar de Duitse concentratiekampen, moet de sultan een beslissing nemen. Hij realiseert zich dat hij een kant moet kiezen. Hij kiest voor zijn volk. Zijn boodschap aan de Franse bevelhebber is: “in Marokko wonen geen Joden. Hier wonen uitsluitend Marokkanen. Ik neem niemand gevangen.” Hiermee redde sultan Mohammed V het leven van 250.000 joodse Marokkanen.

Dit inspirerende, waargebeurde verhaal is het uitgangspunt voor de muzikale theaterfilm Sultan in de Maan. Met deze geschiedenis op de achtergrond worden de joodse Mira en Mustafa, die moslim is, verliefd op elkaar. Terwijl de sultan listen verzint om zijn joodse bevolking uit handen van de nazi’s te houden, bloeit deze liefde op. Maar mag hun liefde bestaan? Of moeten joden vooral met joden trouwen, en moslims met moslims?

Sultan in de Maan vertelt een liefdesverhaal dat gaat over saamhorigheid en verbroedering. Bovenal laat Sultan in de Maan zien dat de Tweede Wereldoorlog niet alleen een aangelegenheid was van Nederland of Europa.

Voorstelling te zien vanaf 21 april t/m di 4 mei 2021 21:00 uur. Voor meer informatie kijk op de website van Walhalla.

Regie: Khouloud Zaher
Script: Bram Klein
Muziek: Bart Wijtman
Kostuumontwerp: Dorine van IJsseldijk
Decorontwerp: Udo Thijssen
Film: Korrel Film
Beeld: Sebastiaan de Ruiter