Theater de Makkers TEMPO DOELOE

Zwolle

04/05/2021 21:00

Audiovoorstelling

Jongeren uit Zwolle verdiepten zich onder leiding van theatermakers Fieke van der Panne en Yuna Linde in de geschiedenis van Zwolle ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de audiovoorstelling TEMPO DOELOE.

TEMPO DOELOE is een audiovoorstelling over verlangen, heimwee en het opbouwen van een nieuw bestaan. Jongeren uit Zwolle en ouderen met een Indische- Molukse afkomst nemen je mee naar ‘de tijd van vroeger’ zoals zij zich die herinneren. Deze voorstelling vindt plaats aan je eigen keukentafel door middel van audio en het bereiden van een Indisch recept. Smaken, geuren en herinneringen zullen het publiek meenemen ver over zee naar het vroegere Indonesië.

Tijdens de twaalfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 38 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

 

Concept en regie: Fieke van der Panne en Yuna Linde
Regie assistent: Marije de Haan
Spelers: jongeren uit omgeving Zwolle
Productionele ondersteuning: Kenson Dijkstra

Met speciale dank aan: Kembang Baru en haar bewoners & Zwolse Theaters
Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Zwolle, Theater na de Dam en Buurt Cultuurfonds