foto: Anna van Kooij

DOX, Theater Utrecht, Stadsschouwburg Utrecht Thuis Theater Na de Dam

04/05/2020 19:30

Livestream

Op maandag 4 mei vanaf 19.30 uur presenteren DOX, Theater Utrecht en Stadsschouwburg Utrecht een gezamenlijk programma in het kader van Theater Na de Dam. Vanwege corona is het dit jaar via een gratis livestream te zien op YouTube onder de noemer Thuis Theater Na de Dam. Vanuit een lege Stadsschouwburg Utrecht nemen hosts Dorothy Blokland en Abdelhadi Baaddi de kijkers mee van de ene naar de andere muzikale woonkamer, van dans tot spoken word en muziek.

Spoken word, dans en muziek
Op 4 mei om 19.30 uur start de inloop van de livestream Thuis Theater Na de Dam met DJ Abdelhadi Baaddi. Vanaf 19.45 uur begint het programma, waarin we om 20.00 uur gezamenlijk alle oorlogsslachtoffers herdenken, er wordt ook doorgeschakeld naar de herdenking op de Dam. De rest van de avond staat in het teken van beperkte vrijheid. Het programma is ontstaan uit twee talentonwikkelingstrajecten met jonge DOX-performers o.l.v. muzikant en soundproducer Joost Maaskant en choreograaf Jasper van Luijk. Hun werkproces werd in maart abrupt onderbroken. Dit weerhield de makers en performers niet om verder te gaan. Ook maker en performer Anne-Fay Kops en spoken word artist Mariana Hirschfeld zullen ons voorzien van aangrijpende live acts rechtstreeks vanuit hun woonkamer. Via de websites van de partners is op 4 mei de livestream-link te vinden. De livestream is na afloop niet meer terug te kijken.

Steun en doneer
De gevolgen van de coronacrisis worden ook voor de cultuursector steeds duidelijker. Culturele organisaties bieden online gratis registraties en voorstellingen aan. Voor Thuis Theater Na de Dam werken DOX, Stadsschouwburg Utrecht en Theater Utrecht keihard om een mooi online programma neer te zetten. Voor, tijdens en na de uitzending is daarom de mogelijkheid om hier te doneren. Het opgehaalde bedrag wordt verdeeld over de samenwerkingspartners.

Muzikant en sound producer: Joost Maaskant
Spoken word artiest: Margo van der Linde
Regisseur en choreograaf: Jasper van Luijk
Danser en repetitor: Lo Walther Boer

Met medewerking van makers: Anne-Fay Kops, Luca Warmer en Mariana Hirschfeld
Eindregie: Timothy de Gilde en Hildegard Draaijer
Coproductie: DOX, Theater Utrecht, Stadsschouwburg Utrecht en Theater Na de Dam.