Het Klooster - jongeren Wat je niet weet kun je ook niet vertellen

Jongeren uit Woerden verdiepten zich onder leiding van theatermaker Sanne Dorrepaal in de geschiedenis van Woerden ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Wat je niet weet kun je ook niet vertellen.

Op het adres Rijnstraat 37 woonden in 1943 ongeveer achttien Joodse onderduikers. Op een morgen zijn deze mensen allemaal opgepakt, niemand van hen is teruggekeerd. Hoe is het geweest in het huis op ‘Rijn 37’? Hoe voelt het om onder te moeten duiken, niet naar buiten te mogen en je de hele dag te vervelen?

Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 34 voorstellingen gebaseerd op gesprekken tussen jongeren en ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Sanne Dorrepaal
Spel: Laura den Bak, Helena Barges, Calila Beijer, Barend van Bemmel, Marwa Bouazzati, Lieke Buizert, Esther Burggraaff, Lucas Dorrestijn, Sasha de Goeij, Kate Groeneveld, Lisa van ‘t Hoff, Luïsa Jager, Annefleur de Kruik, Romee Nap, Isa Overbeek, Luca Vaillant, Lieke Verweij, Rens van Vliet
Productie: Het Klooster, Jacqueline Engelhard
Met dank aan: De ouderen die ons de verhalen vertelden.