FC Bleekneusjes

Wer Sport treibt sündigt nicht.

Volta

Genre: Jongerenvoorstelling, Locatietheater

Voor het derde jaar op rij maakt VOLTA een voorstelling gebaseerd op waargebeurde oorlogsverhalen. In het voorjaar interviewden Amsterdamse jongeren ‘jongeren van toen’. Op basis van deze gesprekken maakten zij onder leiding van theatermaker Hanna Timmers een locatievoorstelling. Ditmaal over sport en oorlog. Want aangewakkerd door de Duitse bezetter werd er heel veel gesport. Vanuit de gedachte: Wer Sport treibt sündigt nicht.

Het Brediusbad, zwembad van de Spaardammerbuurt, zal voor twee avonden veranderen in een theater. In en om het water vertellen dertien jongeren over sporthelden, protestwedstrijden en ondergedoken Joodse supporters.

En over de bleekneusjes, zij die jong waren in een bezette stad en voor wie sport een vlucht was uit de oorlogsrealiteit. Met de hele stad naar Noord voor De Volewijckers, zwemles in het binnen-IJ en op de fiets naar Friesland voor de Elfstedentocht. Maar ook over spelen op straat, met honderden andere kinderen gymmen in het Olympisch stadion en nieuwe voetbalschoenen.

Een coproductie van Volta en Theater Na de Dam, in samenwerking met het Brediusbad.

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2014 Amsterdam Brediusbad

Reageren is uitgeschakeld.