Atelier van Herinnering

Momenteel werken we aan het Atelier van Herinnering, een educatie-omgeving voor onderwijs over de Tweede Wereldoorlog. Theaterteksten vormen in het Atelier van Herinnering de basis voor verdieping van het onderwijs over de Tweede Wereldoorlog. Het Atelier maakt de lokale geschiedenis invoelbaar met persoonlijke herinneringen; leerlingen bevragen en verdiepen de Nationale Dodenherdenking met een filosofisch groepsgesprek; en gebruiken theaterteksten om via theater te reflecteren op de Tweede Wereldoorlog en de tijd van nu. 

Het Atelier van Herinnering is grotendeels gebaseerd op onze ervaring in de jongerenprojecten en verhalen van de honderden ooggetuigen die de afgelopen tien jaar hun verhaal deelden in deze projecten. We zijn heel blij dat we met deze nieuwe stap de verhalen en onze methode van theatermaken nog meer zeggingskracht kunnen geven. 
Atelier van Herinnering is geschikt voor het VO, MBO en theateronderwijs en is na aanmelding gratis te gebruiken. We verwachten het Atelier van Herinnering begin 2021 klaar voor gebruik te hebben. 

Wil je alvast meer weten over het Atelier van Herinnering neem dan contact op met Isa van Dam via isa@theaternadedam.nl.