30 juni-1 juli Theater voor Keti Koti

Op 30 juni en 1 juli 2022 is er voor de tweede keer Theater voor Keti Koti, een theatermanifestatie waarin culturele programma’s over het Nederlandse koloniale en slavernijverleden samenkomen rond de nationale herdenking.

Op 30 juni en 1 juli viert heel Nederland samen Keti Koti
Veel gezelschappen en theaters doen mee. Theater voor Keti Koti verzamelt op de website alle voorstellingen en programma’s die op 30 juni en 1 juli spelen in het kader van de manifestatie. Door de bundeling van alle activiteiten wordt de viering groter.

Eigen belevingswereld als basis voor jongerenvoorstellingen
Jongeren maken voor Theater voor Keti Koti met een professionele theatermaker of -docent een voorstelling over het slavernijverleden en de Nederlandse koloniale geschiedenis. Hun plaatselijke historie en eigen belevingswereld vormen hiervoor de basis. Onderzoek naar de doorwerking van het verleden in de levens van jongeren nu is een belangrijk onderdeel van het proces. De projecten worden begeleid door Theater voor Keti Koti.

Programma
Bekijk onder andere de programma’s van CC Amstel, Maas theater en dans, Theater De Krakeling, De Veenfabriek, jeugdtheater Hofplein, Podium Mozaïek, Theater Bellevue, De Schuur, Theater Rotterdam, Theater Walhalla en vele anderen.