Sprokkelhout en prikkeldraad

Artiance

Hoe zagen de straten van Alkmaar eruit tijdens de oorlog? Wat is er precies gebeurd op de plek waar nu het monument op de Harddraverslaan staat? En wat had Eli Prins te maken met het ontstaan van de zustersteden Alkmaar en Bath?

Een groep jongeren uit Alkmaar neemt je mee in de herinneringen van mensen die tijdens de oorlog jong waren. Het publiek loopt na de stille tocht vanaf het monument op de Harddraverslaan via een theatrale route door de binnenstad van Alkmaar naar het eindpunt in Artiance.

Artiance maakt voor Theater Na de Dam een voorstelling gebaseerd op verhalen over de Tweede Wereldoorlog. De jongeren worden uitgedaagd om zich te verhouden tot de lokale geschiedenis van Alkmaar. Onderdeel van de research zijn gesprekken tussen jongeren en ouderen, die als ooggetuigen nog kunnen vertellen over hoe het was om jong te zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog in Alkmaar. Dit project is onderdeel van Theater Na de Dam, de theatermanifestatie in het kader van de Nationale Dodenherdenking, waarbij door heel het land na de herdenking meer dan tachtig theatervoorstellingen spelen die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog.

Regie: Hanneke Vries en Anne Stoop
Techniek: Trees Balder
Spel: Jongeren uit Alkmaar
Met dank aan: Jan van Baar, Otto de Jong, Regionaal Archief Alkmaar, Regionaal Jeugdorkest, 4 en 5 mei comité Alkmaar

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2017 Alkmaar

Reageren is uitgeschakeld.