Marjan?

Jongeren uit Alkmaar verdiepten zich onder leiding van theatermakers Lia Rood en Lisa Templon in de geschiedenis van Alkmaar ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de drie hoorspelen en een animatiefilm “Marjan?”.

In dit verhaal staat het Alkmaarse meisje Marjan Drukker centraal. Vermoord op 14 jarige leeftijd in Auschwitz. Gecombineerd met de verhalen die jongeren zelf hebben gevonden van Alkmaarse families die de oorlog hebben meegemaakt. De verhalen worden verwerkt in drie hoorspelen en een animatiefilm. ‘Marjan?’ is twee maanden gratis te horen en zien.
Klik op 4 mei om 20:30 uur op deze link en kijk & luister naar ‘Marjan?’

Tijdens de twaalfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 38 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2021 van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.