Pakketje uit de Oorlog

De spelers van Theater na de Dam Drachten maakten met regisseur Lisa Groot Haar en Schouwburg De Lawei Pakketje uit de Oorlog.

Het pakketje bestaat uit acht enveloppen. De enveloppen staan voor de acht ontmoetingen tussen jonge Drachtsters en oudere Drachtsters die de oorlog hebben meegemaakt. In de enveloppen vind je voorwerpen, gedichten, opdrachten en meer. Daarnaast verwijst iedere envelop naar de website van de Lawei, waar het vervolg van de envelop te zien is. Je vindt daar bijvoorbeeld een korte dansfilm, een mini audiovoorstelling en nog veel meer. Zo zijn het pakketje en de digitale uitingen met elkaar verbonden.

De 400 pakketjes worden maandag 4 mei tussen 10:00-14:00 coronaproof uitgedeeld aan de voorkant van de Schouwburg de Lawei. De website die bij de pakketjes hoort is nog tot 1 juni online. Bekijk hieronder het introductiefilmpje van Pakketje uit de Oorlog, waarin de spelers zichzelf voorstellen en over het project vertellen.

Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 40 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.