Holon

Iets dat tegelijk apart en geheel is

 Twee theatermakers, een beeldend kunstenaar, vluchtelingen/migranten van het Wereldhuis en jongeren van de trainingsgroep van Theater DEGASTEN maken samen een interdisciplinaire voorstelling waarin de kracht van de mens centraal staat. Ze onderzoeken zowel met elkaar als met het publiek het thema solidariteit.

 Wat betekenen solidariteit en barmhartigheid tegenwoordig nog? Bestaat onbaatzuchtig klaarstaan voor een ander nog wel? Of misschien proberen we oprecht solidair te zijn, maar kunnen we het niet omdat we het verleerd zijn.

 De spelers gaan bij zichzelf te rade, maar ook in gesprek met verzetsstrijders uit de Tweede Wereldoorlog. Dit levert een voorstelling vol bijzondere verhalen op, die te zien is op 4 & 5 mei op Perron Oost in het kader van Theater na de Dam.

DEGASTEN is een jongerentheatergezelschap in Amsterdam voor en door jongeren. Jaarlijks leiden ze 70 jongeren (12 tot 25 jaar) op die wekelijks theaterlessen volgen en een voorstelling maken. Daarnaast geven ze les en spelen ze voorstellingen op scholen in Amsterdam.

Deze voorstelling is i.s.m. met Theater Oostblok en Museum Perron Oost. Na afloop van de voorstelling op 5 mei kan er aangeschoven worden bij het vrijheidsdiner op het museumperron. Kaartjes hiervoor kosten €7,50.