Echt waar!

De Jeugdtheaterschool Zeeland (JTSZ) doet mee met het project Theater Na de Dam. De twee jonge theatermakers Sara Zwigtman en Marcos Valster gaan met de talentengroep van de JTSZ het avontuur aan om een voorstelling te maken over De Tweede Wereldoorlog. Het uitgangspunt zijn in die tijd ‘verdwenen families’.

Op 4 mei is er in Vlissingen een voorstelling te zien op basis van gesprekken die de jongeren hadden met mensen die de de oorlog in Zeeland hebben meegemaakt. Ze nemen het publiek mee langs een theatrale route in Vlissingen, waarbij het water zeker een rol zal spelen.

Een waarschuwing vanuit de lucht.
“Binnenkort wordt U en de Uwen geconfronteerd met diverse oorlogshandelingen en U wordt verzocht vanuit Uw woonplaats te vertrekken. U krijgt ook met overstroming te maken. U moet te voet vertrekken naar andere oorden en in heel kleine groepjes reizen. “

Toen kwam het water.
“er stonden van die kale stokken op de zolder en daar bonden we dan ondergoed aan zodat ze konden zien dat er nood was”

Voor de voorstelling wordt samengewerkt met Cultuurwerf in Vlissingen. Deze stichting voor Kunst & Cultuur verzorgt een zeer divers aanbod aan culturele activiteiten in Vlissingen en organiseren jaarlijks het bevrijdingsfestival in Vlissingen.