Inspiratie voor onze makers

Wij kijken terug op een hele bijzondere inspiratiemiddag voor onze makers, afgelopen zaterdag 17 februari in De Thomas. Naast de inhoudelijke inspiratie door muziekcollectief KASSET en Muriël Besemer was er ook ruimte om van elkaar te leren en kennis te maken met andere makers.

mc KASSETT
We hebben gekeken naar het interactieve vooronderzoek genaamd ‘’ONDER ANDEREN’’ van muziekcollectief KASSETT, waarin de makers samen met ons onderzochten wat het betekent om je in te leven in een ander. En moeten we de ander wel of niet willen begrijpen? En is begrijpen hetzelfde als eens zijn met de ander?

Masterclass Publiekswerking
Tijdens de tweede deel van deze sessie heeft Muriël Besemer ons meegenomen in de wereld van publiekswerking en ons meteen aan het werk gezet. We hebben samen gereflecteerd op vragen zoals: ‘’Is context en educatie hetzelfde?’’, ‘’Gaat context over jezelf of over de ander?’’, ‘’Waar wordt je context het meest door bepaald? Persoonlijkheid, opvoeding of maatschappij?’’ En ‘’Wat is er nodig voor een goed context programma? Goeie gasten, publieksparticipatie, juiste vormgeving van de ruimte?