Anne en de anderen

Dit najaar spelen jonge acteurs van Roestvrij Theater een bijzondere voorstelling in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. In het stuk zullen de verhalen van jonge gevangenen van kamp Westerbork centraal staan. Hoe was het om als jongere te (over)leven in Westerbork? Wat ging er door hen heen in hun zoektocht naar identiteit? De eerste voorstelling was op 3 september: op die dag is het precies 80 jaar geleden dat Anne Frank vanuit kamp Westerbork naar Auschwitz werd gedeporteerd.

Hoe is het voor een jongere om te (over)leven in kamp Westerbork? Om deze vraag te beantwoorden zijn de jonge acteurs van Roestvrij theater op zoek gegaan in de collecties van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Dagboeken, brieven en andere documenten vertellen de bijzondere en indringende verhalen van jongeren in oorlogstijd. Verhalen over eerste verliefdheden, het sluiten van vriendschappen, het leven tussen hoop en wanhoop, met op de achtergrond die voortdurende dreiging: moet ik mee met het volgende transport? We volgen jongeren die allemaal op de één of andere manier Anne Frank hebben gezien of ontmoet. In de voorstelling vertellen ze aan haar hun verhaal.

‘Je opvoeding hield in feite op als je op kamp Westerbork aankwam. Hun verloren jeugd. En wij zijn de toekomst. Later word ik alles.

Meer informatie over ticketverkoop is hier te vinden

Anne en de Anderen is een samenwerking van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Roestvrij theater en Theater Na De Dam. Het project wordt mogelijk gemaakt door financiële steun van Vfonds, Cultuurfonds Drenthe, Stichting Levi Lassen, VSB Fonds, Stichting FB Oranjewoud, Stichting Blauwvalk, Dela Fonds, JM Fonds en Qtsdatacenters.