Publieksreacties 2024

Op de ruim 140 voorstellingen die op 4 en 5 mei 2024 te zien waren, kwamen prachtige reacties binnen. Hier lees je er enkele.

Zeer indrukwekkend! Geweldig dat de jeugd dit in zo’n korte tijd op de planken kan brengen. Zeer emotioneel èn actueel” een bezoeker over de jongerenvoorstelling in Woerden.

“Heb de kaarten gegeven aan mijn buurtjes met jonge meiden van 13 en 14 en 15 jaar. Ze waren zwaar onder de indruk van boodschap en het spelen van de jongeren” een bezoeker over de jongerenvoorstelling in Zoetermeer.

“Ik was ontroerd door deze geweldige scène en hoezeer het mij vertegenwoordigt en degenen die weg zijn van huis en familie, maar de geest is er nog steeds, ronddwalend.” REZAN HABASH over de jongerenvoorstelling in Middelburg.

“De reden dat ik kwam was mijn fascinatie voor Etty, want verder waren we niet bekend met de kracht van theater. Jullie hebben ons versteld doen staan met jullie voorstelling! Wat een kracht zit er in het op zo’n manier doorgeven van een verhaal!” bezoeker over de jongerenvoorstelling in Middelburg.

“Wat bijzonder dat jongeren dit zelf hebben gemaakt, het geeft echt een verbinding van toen naar nu” bezoeker over de jongerenvoorstelling in Utrecht.

“De voorstelling Rubato heeft me erg geraakt. De verbinding met jonge mensen hier die gevlucht zijn van elders vond ik verrijkend. En de verbinding van hun situatie met verhalen van mensen uit de oorlog in ons nabije verleden vond ik heel indrukwekkend. Stilstaan bij alle oorlog- en onderdrukkingsleed van iedereen overal, en dan gefocust op wat er hier nu bij mensen is. Dichtbij dus. Zwaar maar belangrijk” bezoeker over jongerenvoorstelling Rubato in Rotterdam.

“Ik moet je zeggen, ik ben verbaasd. Ik heb me afgevraagd hoe kan je van mijn verhaal een voorstelling maken? En ik denk dat ik het begrijp. Jullie hebben er iets essentieels uitgehaald. We praten nergens over, alleen over de vakantie, het weer en in deze tijd over de prijs van asperges. Over andere onderwerpen, daar hebben we het niet over. Ik moet je zeggen, ik ben wat ouder, ik moest wennen aan deze manier van spelen, maar ik vind dat jullie er iets heel goeds van hebben gemaakt. Heel hartelijk dank!” Tanja over de jongerenvoorstelling van Wildpark in Eindhoven (op haar verhaal is de voorstelling gebaseerd).

“Ik ga vaak naar dansvoorstellingen van professionele dansers. Die konden mij vaak niet zo ontroeren als jullie. Zo mooi alles. Jullie mimiek ook. Geweldig gedaan” bezoeker over Nellie, de jongerenvoorstelling in Hoorn.

“Ik vond het fantastisch, superactueel, zo krachtig en veelzeggend gespeeld door Malou, geweldige teksten” bezoeker over Schuldig landschap in Carré.