Maas theater en dans Aan tafel

Jongeren uit Rotterdam verdiepten zich onder leiding van theatermakers Ayrton Fraenk en Esther Schouten in de geschiedenis van Rotterdam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor het digitale verhalenbuffet Aan tafel.

Aan tafel eten we, maar delen we ook verhalen. Vijftien jongeren van Maas zullen een speciaal 4 mei-menu samenstellen, dat bestaat uit verschillende ingrediënten.

Elk ingrediënt vertelt een droom, een herinnering, een verhaal van iemand die tijdens de Tweede Wereldoorlog is opgegroeid. Kook thuis mee en vul je buik met verhalen. Aan tafel!

Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 40 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Het digitale verhalenbuffet is vanaf 4 mei hier te bekijken.

Jongeren: Lotte van den Ban, Eva van Berkel, Aurelia Dekker, Isa Dobrnjac, Geranimo, Amber Goedknegt, Hind, Aya Ighiri, Noraly, Charlize Oranje, Mika Peeters, Loes Raaijmakers, Wolf Rot, Britt Schuurmans, Annika van Vliet, Cemal Xuchiha
Makers: Ayrton Fraenk, Esther Schouten
Projectcoördinator: Sara Giampaolo
Projectbegeleiding Seline Gosling
Assistent video en animatie: Sanne Bet
Fotografie: Mohammad Alzoabi
Met dank aan: Moniek Merkx, de vertellers (n.n.b.)
Dit project is onderdeel van het voortraject van De wilde keuken. De wilde keuken wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Fonds 21, Stichting DOEN, het VSBfonds, ABN AMRO Cultuurfonds en Stichting Bevordering van Volkskracht.