Anton & Anton

Dionne Verwey ism Sir Duke

In de monologue performance Anton & Anton vertelt Dionne Verwey over heldendom. Met muzikale ondersteuning van haar theatercollectief Sir Duke onderzoekt ze wat een held een held maakt. Zijn het puur de daden, of spelen er ook andere factoren mee? Terugblikkend op de verhalen uit de Tweede Wereldoorlog lijkt het alsof de overzeese gemeenten van ons Koninkrijk geen verzetshelden hebben afgeleverd. Via een persoonlijke zoektocht worden verloren verhalen boven water gehaald en vergeten helden herdacht. Middels deze andere geschiedenis’ zal Dionne samen met haar publiek perspectieven verschuiven om zo het verleden te herstructuren.

Over Sir Duke
Sir Duke is een jong muziektheatercollectief dat eind 2015 door Orkater als nieuwste Nieuwkomer is geselecteerd.  De makers beogen cultureel-diverse thema’s aan te snijden bij een breed publiek en deze op een verfrissende en steekhoudende manier te belichten. Leidraad in hun maken is de ontwikkeling van de zwarte muziek, met name de blues en soul. Genres die een rijk scala aan verhalen bezitten, waarin zij zichzelf herkennen en hun familiegeschiedenis schuilgaat. Op Oerol 2017 beleven zij hun première binnen het talentontwikkelingstraject van Orkater.

 

In het centrum van Amsterdam vinden vanaf 19.30 uur verschillende herdenkingen plaats. U kunt bijvoorbeeld naar de Dam, het Weteringsplantsoen of de Westermarkt.

Door: Dionne Verwey ism Sir Duke bestaande uit: Nita Kersten (regisseur), Esther Duysker (schrijver), Gery Mendes (componist, zanger, rapper), Francesca Pichel (actrice, zangeres).
Dramaturgie: Loulou Sjerps
Begeleiding: Bo Tarenskeen
Met dank aan: Orkater

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2017 Amsterdam Theater Bellevue

Reageren is uitgeschakeld.