Building conversation

Lotte van den Berg

We nodigen je uit voor een gesprek. Lotte van den Berg organiseert twee performatieve gesprekken direct na afloop van de Dodenherdenking op het Domplein. Twee groepen deelnemers vertrekken naar speciaal voor de gesprekken ingerichte locaties. Je kan deelnemen aan een gesprek over de vraag of je daders ook mag herdenken. En voor de mensen die de twee minuten stilte graag voortzetten, is er het gesprek zonder woorden.

 

“Ik nodig je uit als deelnemer. En dat is niet zonder gevolgen. Als ik jou vraag mee te doen, zal ik dat zelf ook moeten doen. We kunnen beiden, zo lijkt het, niet aan de zijlijn blijven staan. De projecten die ik voorstel zijn als ruimtes; ruimtes waarin we elkaar tegen kunnen komen. Het zijn tijdelijk publieke ruimtes, waarin we ondervinden wat het is om naar elkaar te kijken en met elkaar te spreken.

 

In Building Conversation – Theater Na de Dam maken we van het gesprek een performance, een ritueel, uitgevoerd door de deelnemers zelf: door ons. Niet wat we zeggen maar hoe we spreken, bepaalt de waarde van onze woorden. Geïnspireerd op gesprekstechnieken van o.a. de kwantumfysicus David Bohm, Inuit-stamhoofden en de filosoof Socrates onderzoeken we samen met jou het gezamenlijk spreken.”

 

Building Conversation gaat in première op 16 juni tijdens het Oerol festival op Terschelling. De komende maanden organiseren wij proefopstellingen waarin speciaal voor dit project gesprekstechnieken ontwikkeld en uitgeprobeerd worden.

 

concept Lotte van den Berg & Daan ’t Sas regie Lotte van den Berg vormgeving Daan ’t Sas productie Antwan Cornelissen publiciteit Karin van de Wiel zakelijke leiding Anneke Tonen

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2014 Utrecht Theater Utrecht

Reageren is uitgeschakeld.