In Carré: De dans ontsprongen

Theater Na de Dam & Het Nationale Ballet

Theater Na de Dam in coproductie met Het Nationale Ballet presenteert Igone de Jongh en Pierre Bokma in een eenmalige voorstelling in Koninklijk Theater Carré.

Op 4 mei 2019 staan in het kader van Theater Na de Dam prima ballerina van Het Nationale Ballet Igone de Jongh en gelauwerd acteur Pierre Bokma eenmalig samen in Carré. Geïnspireerd op het levensverhaal van Edith Eger, de ‘ballerina van Auschwitz’, die op haar zestiende moest dansen voor de ‘engel des doods’ Josef Mengele, schreef Gerardjan Rijnders een nieuwe toneeltekst. Samen met choreograaf Peter Leung, Young Creative Associate bij Het Nationale Ballet, maken zij een voorstelling die zich afspeelt tussen dader en slachtoffer, tussen toen en nu, tussen de dans en de taal.

Jaarlijks presenteert Theater Na de Dam zelf een avond in de piste van Carré, en initieert daarbij altijd ontmoetingen tussen kunstenaars die nooit eerder samenwerkten. Zo bracht Theater Na de Dam Hadewych Minis samen met het ZO! Gospel Choir, kruiste Wende de degens met Typhoon, speelde Nasrdin Dchar met Spinvis, en zong Meral Polat met New Cool Collective.

Tekst en regie: Gerardjan Rijnders
Choreografie: Peter Leung
Muziekregie: Wim Selles
Regie-assistentie en naar een idee van: Jolanda van den Berg
Dramaturgie: Jaïr Stranders en Bo Tarenskeen
Productie: Inger Stam en Karsten Stouten
Dans: Igone de Jongh
Spel: Pierre Bokma
Musici: Jeffrey Bruinsma, Renier Baas en Geneviève Verhage
Kostuums: Maya Schröder
Licht- en decorontwerp: Jantje Geldof

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2019 Amsterdam Carré

Reageren is uitgeschakeld.