De herinneringen van de straten

CC Amstel | Jurrien van Rheenen

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Amsterdam Zuid verdiepten zich onder leiding van theatermakers Jurrien van Rheenen en Tamar Lagas in de geschiedenis van Amsterdam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de theatrale wandelroute door Amsterdam Zuid “De herinneringen van de straten”.

Na een jaar van isolement nemen we jullie, in kleine groepen, mee naar buiten. We begeleiden jullie door de diamantbuurt en tonen de herinneringen van de straten. Dat wat zij hebben gezien, gehoord, geroken en gevoeld. We tonen flarden van de bezette straten en de leegte van het afgelopen jaar. Wat als we alle herinneringen zouden kunnen zien, wat vertellen de straten ons dan?

Tijdens de twaalfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 38 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Makers: Jurrien van Rheenen en Tamar Lagas
Makers en performers: Sam, Khadija, Luna, Fatima, Aminata, Mckieron, Sven, Pieter
Productie: Willem van Rossum
Marketing en PR: Julia Rachman
Begeleiding: Jelle Zijlstra

Met dank aan alle mensen die we mochten interviewen, Theater Na de Dam en CC Amstel.

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2021 Amsterdam

Reageren is uitgeschakeld.