De loop der dingen

Hofpleintheater

Genre: Jongerenvoorstelling

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2017 Rotterdam Hofpleintheater

Aansluitend op de eerste Nationale Jongerenherdenking op 4 mei vormt de voorstelling De loop der dingen de verbinding naar het hier en nu.

De Hofplein-voorstelling De Loop der Dingen heeft in het afgelopen jaar op zowel het Lowlands Festival als in het Hofpleintheater publiek vaak letterlijk tot tranen geroerd. Dit komt omdat het nu eens geen volwassen, geleerde deskundigen zijn die ons iets laten zien: het zijn juist piepjonge spelers die in hun dapperheid, overgave en kwetsbaarheid op het podium een onweerstaanbaar gezicht geven aan al die grote zaken waarmee we op onze tv-, computer- en telefoonschermen geconfronteerd worden maar toch zo moeilijk voeling mee krijgen. Deze jonge spelers maken iets fundamenteels voelbaar van de grote verhalen om ons heen waar we allemaal mee worstelen.

In een doorlopende stuwende kettingreactie roepen jonge spelers stille beelden op van vluchtelingen op drift in onze wereld, om het publiek vervolgens weer op te zwepen door keiharde beats uit clubs en feesten. En door de hele voorstelling heen zien we hoe menselijk gedrag dramatische situaties veroorzaakt die op hun beurt weer ons gedrag bepalen. Een eeuwige ketting van oorzaak en gevolg.

Reageren is uitgeschakeld.