De zaak Post

PS|jong

Genre: Jongerenvoorstelling, Podcast

PS|jong verdiept zich onder leiding van theatermaker Oukje den Hollander in het leven van Tweede Wereldoorlog-verzetsheld Johannes Post. Hun onderzoek, mede gebaseerd op een briefwisseling met Trijneke Blom-Post, vormt de basis voor de vijfdelige video podcast De zaak Post.

In het voorjaar van 2020 stuit PS|jong op het verhaal van Johannes Post. In de geschiedenisboeken wordt hij één van de bekendste verzetshelden van Nederland genoemd. Maar al snel komen ze erachter dat zijn heldendaden een keerzijde hebben: hij liet zijn eigen gezin in de steek en overleefde de oorlog niet. De zoektocht van de spelers van PS|jong schijnt een nieuw licht op de zaak: niet iedereen voelde zich bevrijd na mei 1945.

Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 40 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Van 1 t/m 5 mei gaat er elke dag om 21 uur een nieuwe video in première.

met: Jeroen Bik, Jona Cortenraad, Hadja Diallo, Wouter Haaksema, Lisa Janssen, Jeroen Josemans, Fieke Mansvelder, Cato Rodenhuis, Abel Rozendaal, Cilia Sanders, Yaron Shikma, Iris Stok

regie: Oukje den Hollander regie-assistentie en productie: Marijn Maurits
montage: José Warmerdam- van Beek dramaturgie: Erica Smits
met bijzondere dank aan: Trijneke Blom-Post, Theater na de Dam

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
18 mei 2020 Leiden

Reageren is uitgeschakeld.