Dertien Dingen

Jongerentheaterwerkplaats Ctrl-f (Podium Bloos)

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Breda verdiepten zich onder leiding van theatermakers Jorg van den Kieboom en Hanna van Mourik Broekman in de geschiedenis van Breda ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Dertien Dingen.

In een route langs de Paul Windhausenweg in het Bredase Boeimeer vertellen jongeren aan de hand van objecten (huisraad), archieven en gesprekken met ouderen een verhaal over uitsluiting en ontheemding. In Dertien Dingen staan we stil bij wat bezittingen voor ons betekenen, wat ze bijdragen aan het gevoel van thuiskomen en wat ze vertellen over hen die plotseling verdwenen.

Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 34 voorstellingen gebaseerd op gesprekken tussen jongeren en ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Jorg van den Kieboom en Hanna van Mourik Broekman
Uitvoering: Jongerentheaterwerkplaats Ctrl-f
Productie: Podium Bloos
Met dank aan: de vertellers en Stadsarchief Breda/Hans Sprangers

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2019 Breda Podium Bloos

Reageren is uitgeschakeld.