Don’t fence me in

Jongerenwerkplaats BLOOS

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Breda verdiepten zich onder leiding van theatermakers Jorg van den Kieboom en Naomi Steijger in de geschiedenis van Breda ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de audiovertelling Don’t fence me in.

Hoe was het om jong en begrensd te zijn in oorlogstijd? En hoe verhouden die herinneringen zich tot het heden; de vrijheidsbeleving van jongeren van nu en de impact van het huidige coronavirus bijvoorbeeld. ‘Don’t fence me in’ is een collage van stemmen en verhalen waarin twee generaties zich uiten over onderwerpen als vrijheid en isolement.

Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 40 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Beluister hier de podcast.

Theater Na de Dam · Don’t Fence Me In – Podium Bloos, Breda

tekst en regie: Jorg van den Kieboom en Naomi Steijger | stemmen: Annelinde van Rijckevorsel, Daphnis van Wezel, Trijntje Keijser, Liselotte Maille, Hasse Bosma, Anne van Duijn, Jet van Geene, Jacques en Riet Verwater, Henny Geertsen, Frans Krabbendam | met dank aan: Gerard Speekenbrink | productie: Podium Bloos i.s.m. Theater Na de Dam

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2020 Breda

Reageren is uitgeschakeld.