DOORHEEN

Via IVAK met Noord Nederlands Toneel en vooropleiding theater De Noorderlingen

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Delfzijl verdiepten zich onder leiding van theatermaker Lies van de Wiel in de geschiedenis van Delfzijl ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de theatrale wandelvoorstelling DOORHEEN.

De jongeren vertalen 5 oorlogsverhalen uit Delfzijl en maken daar een ‘monument’ van die op 5 verschillende plekken in Delfzijl te zien zijn. Op 4 en 5 mei loopt het publiek langs die ‘monumenten’: kleine voorstellingen, een beeldende installatie, dans of een zelfgeschreven lied. Hierin laten de jongeren je zien, horen en beleven hoe zij deze verhalen interpreteren en door willen geven.

Om de publieksstroom voor de herdenkingswandeling DOORHEEN te handhaven, wordt gebruik gemaakt van een reserveringssysteem. In het door jou gekozen beschikbare tijdslot kun je bij het startpunt, op vertoon van je reserveringsmail, het routeboekje ophalen voor de wandeling.

  • Startpunt: Station Delfzijl (op het perron aan de kant van de bussen)
  • Per tijdslot mogen 2 personen (of een huishouden) starten met de wandeling.
  • De wandeling is iets meer dan 3 kilometer lang en duurt in totaal ongeveer 1 uur en 15 minuten.

Tijdens de twaalfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 38 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2021 van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Cast:
– Jasmine Vos
– Jens Hooites
– Luz van Hoogdalem
– Nienke Pettinga
– Riëlle van den Berg
– Nina Klopstra

Regisseur:
– Lies van de Wiel

Productie:
– Andrea Nieboer

Met dank aan:
Biblionet Groningen (bibliotheek Delfzijl), Handelsvereniging Het DOK Delfzijl, Gemeente Eemsdelta, vooropleiding theater De Noorderlingen en Noord Nederlands Toneel.

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2021 Delfzijl

Reageren is uitgeschakeld.