Doorzetters

Theater De Krakeling

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Amsterdam verdiepten zich onder leiding van theatermakers Loes van der Staak en Marley Braaf in de geschiedenis van Amsterdam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de theatrale wandeling Doorzetters door het Westerpark.

In de voorstelling Doorzetters; een theatrale wandeling door het Westerpark, kijken en luisteren we naar verhalen van ouderen die de oorlog hebben meegemaakt. De verhalen van de jongeren van toen, doorverteld door de jongeren van nu. Waarin verschillen ze? Waarin kunnen ze elkaar vinden?

En wat betekent het om vrij te zijn? Juist in deze tijd waarin vrijheid ook niet vanzelfsprekend is. Hoe is het om (niet) naar school te gaan in tijden van oorlog? Of in tijden van een pandemie? Wat is verzet en hoe houd je vol in moeilijke tijden?

De theatrale wandeling door het Westerpark wordt geleid door theater, dans en muziek. De bezoeker wandelt door verhalen over verzet, vrijheid, moed en herdenken. Heden en verleden komen samen in de reis van de 17 jongeren die zich verhouden tot de verhalen van de ouderen. Loop mee, herdenk en vier de vrijheid samen met deze jongeren op 4 en 5 mei.

Praktische informatie:
De wandeling duurt 45 minuten tot een uur en is tussen de tijdsslots op eigen tempo te lopen. In de servicemail die u vooraf ontvangt staat vermeld op welke tijd u de wandeling kunt starten.  Om de theatrale wandeling in haar optimale vorm te genieten is het raadzaam om een opgeladen telefoon mee te nemen én oordopjes.

4 mei: Tussen 17.00- 19.00 uur
5 mei: Tussen 13.30- 15.30 uur en 16.30 en 18.30 uur
Vertrekpunt: Theater De Krakeling – Pazzanistraat 15

Tijdens de twaalfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 38 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven

Spelers: Valerie van de Loo, Luiza Tracz, Yara Seck, Roza Verhaaf, Arielle Orand
Lucy Frazier, Lilly Tweddle, Alisha Saidi, Lynn van den Bergh, Dirkje Gerritsen
Marika van Leemput, Billi Lods, Bsheer Ali, Moon Klinkenberg, Pascale Kromkamp
Malak al Jabri, Noor Bouhou, Kenza Haddad, Ada Tamer en Malak Elsayed.

Makers: Loes van der Staak en Marley Braaf

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2021 Amsterdam Westerpark

Reageren is uitgeschakeld.