Dodenjaarsavond

DOX, Theater Utrecht en Stadsschouwburg Utrecht

Op de avond van 4 mei staan we stil bij het oude voordat we het nieuwe tegemoet gaan. Dodenjaarsavond toont de weg van herdenken naar vrijheid. DOX, Theater Utrecht en Stadsschouwburg Utrecht presenteren een avondvullend programma met spoken word, dans, theater, muziek, lekker eten en drinken en met als afsluiting een feest in de grote zaal van de schouwburg. Een bijzondere samenwerking tussen spoken word artiest PAX (bekend van Kyteman Orchestra), choreograaf en beatboxer Abdelhadi Baaddi (bekend van ISH), choreografe Anne Suurendonk (Artbeat Amsterdam), regisseur Thibaud Delpeut van Theater Utrecht en jonge performers van DOX. De avond is in het kader van Theater Na de Dam en wordt muzikaal begeleid door Tom van Wee (Artbeat Amsterdam).

 

Her-denken

Dodenherdenking is op 4 mei. En op 5 mei vieren we de vrijheid. Terwijl de vrijheid die we vieren veel te maken heeft met alle doden die zijn gevallen. Zoals we met Oudejaarsavond stilstaan bij het oude voordat we het nieuwe tegemoet gaan, toont Dodenjaarsavond de weg van herdenken naar vrijheid. We her-denken het herdenken met elkaar. Maar hoe moeten we herdenken als we de verhalen steeds minder vaak uit eerste hand kennen? Hoe herdenken we doden die we niet hebben gekend? Die ons misschien niet echt iets zeggen? Is twee minuten stilte dan nog de juiste vorm? Op deze avond van 4 mei willen we graag samen met jou her-denken en proberen om met elkaar, en het hele publiek, te komen tot een nieuwe vorm voor 4 mei. Niet om het oude los te laten. Maar om het nieuwe samen te besluiten.

 

Kom kijken en dansen op het podium

In een intensief traject werken de jonge performers van DOX toe naar een multidisciplinair programma waarbij zij ieder vanuit hun hart en hoofd verbinding maken met wat herdenken voor hen betekent. Ze stellen de lastige, moeilijke, pijnlijke en grappige vragen. Het doorlopende, avondvullende programma start om 19.45 uur en duurt tot na middernacht. Schuif bij ons aan op het podium van de Stadsschouwburg en beleef dit bijzondere programma mee!

Credits

Theater Utrecht, DOX, Stadsschouwburg Utrecht i.s.m. Theater Na de Dam

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2019 Utrecht Stadsschouwburg Utrecht

Reageren is uitgeschakeld.