Dromen, of wat we nog niet wisten

Jeugdtheater Hofplein Roosendaal

Duur: 90 minuten

De locatievoorstelling ‘Dromen, of wat we nog niet wisten’ neemt je mee langs verschillende locaties in het iconische klooster Mariadal in Roosendaal; van de kleinste kamertjes tot de prachtige kapel. Het vertelt het verhaal van de nonnen en Pater Averdieck, die Joodse kinderen een schuilplaats bieden in hun klooster en daarmee een groot risico nemen. Wanneer er Duitse officieren aan de deur bonken, breekt de paniek uit.

Wat zou jij doen als je voor onmogelijke keuzes wordt gesteld? Hoe kies je, en waarom? Een absurde, beeldende voorstelling over verraad, liefde en vechten voor je idealen; gespeeld, gedanst en bezongen door de spelers van Hofplein Roosendaal.

Jeugdtheater Hofplein Roosendaal vertelde al eerder verhalen over slachtoffers, verzetshelden en hun dromen die nooit verwezenlijkt zijn. Afgelopen jaar maakten zij de eerste editie van de voorstelling ‘Dromen, of wat we nog niet wisten’, dat bekroond werd met de Rabobank Jongeren Cultuurprijs 2017. Een originele en aangrijpende voorstelling om ons eraan te blijven herinneren altijd te blijven dromen.

Voor deze nieuwe editie ‘Dromen, of wat we nog niet wisten’ hoef je de vorige voorstelling niet gezien te hebben. De voorstelling bevat nieuwe verhalen en locaties die geïnspireerd zijn op één van de Stolpersteine. De ‘struikelstenen’ zijn koperen steentjes aangebracht op de trottoirs voor huizen van Joodse slachtoffers en verzetsstrijders. Door heel Europa liggen 30.000 Stolpersteine verspreid, waarvan 28 stenen in Roosendaal. Voor het klooster Mariadal, waar de voorstelling plaatsvindt, ligt ook zo’n Stolpersteine. Deze herdenkt Pater Alphonsus Averdieck, die een belangrijke rol speelt in deze locatievoorstelling.

Speelt ook op de volgende data:
vrijdag 4 mei om 16:00 uur
zaterdag 5 mei om 13:00 en 16:00 uur
zondag 6 mei om 13:00 en 16:00 uur
donderdag 10 mei om 13:00 en 16:00 uur

Regisseur en theatermakers Romy Rockx, Sofie Habets, Martine van Leengoed
Tekstschrijvers Senna Pauli en Nemo Schillemans
Spelers Jeugdtheater Hofplein
Met dank aan Prins Bernhard Cultuurfonds, De Mastboom Brosens Stichting, Gemeente Roosendaal en Stichting Mariadal.

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2018 Roosendaal

Reageren is uitgeschakeld.