Een ceremonie voor thuis

De City Speelt

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Weesp verdiepten zich onder leiding van theatermakers Sem Jonkers en Anne Stoop in de geschiedenis van Weesp ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de beeldende podcast Een ceremonie voor thuis.

Emma, Saul, Abel, Kaïn, Minke, Joris, Pam, Tim en Tinco nodigen je uit voor een digitale herdenking met belangrijke en ogenschijnlijk onbelangrijke verhalen. Ze nemen je mee naar hun ontmoetingen met Hans en Dick, opa Bert, oma Thea en opa Leo. En samen met Lida duiken ze in de map vol brieven en documenten van haar vader, die als enige van zijn familie terugkeerde uit Auschwitz.

Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 40 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Spel: Tinco ten Bloemendaal, Kaïn van Calcar, Abel van Capel, Pam Fessl, Minke van der Heide, Joris van der Heide, Emma Robb, Tim Tijssen en Saul van de Voorde
Regie: Sem Jonkers en Anne Stoop
Beeld: Mascha Hendriks
Muziek: Lars Kommers en Jeroen Wals
Met dank aan: de vertellers, Stichting Nationale Herdenkingen Weesp, Cornelis van Drosthagen Stichting, Cliffordstudio en alle medewerkers van City of Wesopa

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2021 Weesp

Reageren is uitgeschakeld.