Een oude boom verplaats je niet

ROCvA PACT + / Tolhuistuin

Genre: Jongerenvoorstelling

Een voorstelling over jongeren in Amsterdam-Noord tijdens de Tweede Wereldoorlog. De afgelopen maanden gingen jonge Amsterdammers in Amsterdam-Noord op de koffie bij hun oudere buren. Deze bijzondere ontmoetingen vormen de basis van een theatrale tocht langs de bomen van de Tolhuistuin.

Een oude boom verplaats je niet, zo luidt het spreekwoord: je moet oude mensen niet uit hun vertrouwde omgeving halen. Maar hoe zit het met jonge bomen? Tijdens de oorlog werden kinderen uit Noord massaal onder gebracht in het noorden van Nederland, joden van alle leeftijden werden gedeporteerd, jonge Duitse soldaten verlieten hun families om hier te komen vechten, terwijl hun Nederlandse leeftijdsgenoten zich in Nederlands-Indië verzetten tegen de Japanners.

Een oorlog verplaatst àlle bomen.

Speelt ook op 5 mei 17.00 & 21.00 uur

 

In Amsterdam Noord vinden verschillende herdenkingen plaats. U kunt bijvoorbeeld naar de Azaleastraat, buurtcentrum het Zwanenmeer in de Beemsterstraat of de Bethelkerk.

Een oude boom verplaats je niet is een coproductie van de opleiding PACT + van het ROC van Amsterdam, Tolhuistuin en Theater Na de Dam.

Regie: Ilon Lodewijks Regieassistent: Isa van Dam Spel: Studenten van de opleiding PACT + cluster van het ROC van Amsterdam en Amsterdamse jongeren Met dank aan: Alle ouderen die hun verhaal wilden vertellen, Johan van Aalst, Rutger Esajas & Hanna Timmers

Tolhuistuin_Logo02_ROCvA_logo_MBO_Zuid_PLAT_RGB

 

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2017 Amsterdam Tolhuistuin

Reageren is uitgeschakeld.