En daar dan weer de moeder van

Collectief Walden

Theater Na de Dam benadert elk jaar theatermakers met de vraag of zij speciaal voor 4 mei een nieuwe voorstelling willen maken die betrekking heeft op de Tweede Wereldoorlog. In dat kader presenteert Collectief Walden nu En daar dan weer de moeder van.

Als we op 4 mei de Tweede Wereldoorlog herdenken, herdenken we een verleden dat veel van ons niet fysiek hebben meegemaakt. Maar wat als onze lijven zich een verleden herinneren, waar wij niet zelf bij waren? Collectief Walden buigt zich over de jonge biologische discipline ‘epigenetica’, de studie naar hoe omgevingsfactoren onze genen aan- en uitzetten en hoe we dat doorgeven aan de volgende generaties. We doen onderzoek naar de vraag hoe de oorlog die onze oma’s meemaakten letterlijk geschreven staat in onze genen. En daar dan weer de moeder van is een theatrale installatie over hoe de ervaringen van oma Jo (Willemstad, 1918), Annie (Venlo, 1919), Toos (Gemert, 1921), Marianne (Krefeld, 1931) en Marijtje (Enkhuizen, 1932) voortleven in ons, in Amsterdam, in 2017.

Collectief Walden bestaat uit een filosoof, een bioloog, een mimer, een dramaturg en een producent. We maken werken op het snijvlak van beeldende kunst, wetenschap, theater en verhalen. We geloven dat kunst de wetenschap invoelbaar kan maken, en wetenschap de kunst kan verrijken.

Deze voorstelling speelt ook op 3 mei om 21:00 (Try-Out)

 

De dichtstbijzijnde herdenking vindt vanaf 19.30 uur plaats op de Dam

Collectief Walden is René van Bakel, Hella Godee, Seline Gosling, Thomas Lamers en Thijs van Vuure
Met dank aan Peter van Kraaij en De Brakke Grond
Publiciteit Theater Na de Dam

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
09 mei 2017 Amsterdam Brakke Grond

Reageren is uitgeschakeld.