Fluisterveld

Theater Na de Dam ism Nationaal Ereveld Loenen

Genre: Jongerenvoorstelling

Tien jongeren uit heel Nederland verdiepten zich onder leiding van theatermakers Tijmen Dokter en Hilde Tuinstra in het Nationaal Ereveld Loenen en haar slachtoffers en hun nabestaanden. Dit onderzoek vormt de basis voor de podcast Fluisterveld.

De jongeren spraken met vier nabestaanden van oorlogsslachtoffers met uiteenlopende achtergronden. Waarom is het belangrijk deze verhalen steeds opnieuw te vertellen? Welke waarde hebben deze perspectieven voor een jongere van nu?

Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 40 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Let op: een fragment van de podcast is onderdeel van de live uitzending van de herdenking op Ereveld Loenen. Deze uitzending is hier te zien op 4 mei vanaf 13.30 uur.

Beluister hier de podcast.

Theater Na de Dam · Fluisterveld – Loenen

Spelers: Amber, Bastiaan, Florentine, Leonie, Mayra, Olivier, Ruben, Ryan, Sissy, Yarinda
Vertellers: Lidwien van de Wijngaert, Carel Banse, Gerrit van de Weerd, Piet Kralt en Mevr. de Vries
Regie: Tijmen Dokter en Hilde Tuinstra
Productie: Windmill Film
Met dank aan: Oorlogsgravenstichting, Maritgen Rodenburg, Loek Schreurs, Hanna Timmers

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2020 Loenen

Reageren is uitgeschakeld.