GE-WETEN

&DANS, De Toneelschuur

Jongeren uit Haarlem verdiepten zich onder leiding van theatermakers Christiaan den Dulk en Rosemarije Zuidgeest in de geschiedenis van Haarlem ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de korte film GE-WETEN.

Jij bent vrij. De wereld kent voor voor jou geen geheimen. Je weet alles, je kunt alles. Kennis ligt voor het oprapen, de wereld ligt voor je open. Niets of niemand houdt je tegen.

Maar wil je alles wel weten? Alles wel zien? Wil je wel in een positie zijn waarin alles een keuze is, waarin geen excuses bestaan. Wat als vrijheid verplicht?

Jongeren van nu en ‘jongeren van toen’ bevragen de vrijheid. De momenten waarop ze van haar houden, naar haar verlangen en haar liever zouden missen.

Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 40 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

VAN EN MET Feline van Baarsen, Anne Boon, Jona Castelein, Nora Dijkstra, Jacob Fijnheer, Núria Gómez Sarrado, Ela Kolb, Fietje Luijendijk, Sil Moison, Zoë Nieuwenhuizen, Odile Okkema, Sienna van der Poel, Suzanne Sueters, Marit Tweehuijsen en Kim de Wit.
MAKERS Christiaan den Dulk en Rosemarije Zuidgeest
MET DANK AAN Meneer Van der Flier, Mevrouw Hooi, Meneer Jansen van Galen, Meneer Onstein, Mevrouw Steman-Heemskerk, Heleen van Ham, Linde van Tienen, en Veronieke Schrickx.

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2020 Haarlem

Reageren is uitgeschakeld.