(her)denken voor de deur

Theaterschool Utrecht

Genre: Jongerenvoorstelling

Jongeren uit Utrecht verdiepten zich onder leiding van theatermaker Linda Bosch in de geschiedenis van Utrecht ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de voorstelling (her)denken voor de deur.

Op 3 en 4 mei trekken de spelers van Theaterschool Utrecht door de stad met verhalen, gedachten en verzamelde herinneringen over de Tweede Wereldoorlog. Omdat de theaters dicht zijn, komen ze naar de mensen thuis en spelen ze korte scenes voor de deur. Over wat ze hoorden van hen die het meemaakten. Over de overeenkomsten van die verhalen, maar ook de verschillen. Over vroeger en over nu.

Tijdens de twaalfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 38 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2021 van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Voor deze voorstelling werken we met tijdsloten. Reserveer uw kaartje op tijd. Wij geven op de dag zelf een indicatie hoe laat we voor uw deur zullen staan. Wij houden bij dit alles de coronaregels in acht.

3 mei
14:00 – 17:00
18:00 – 21:00

4 mei
12:00 – 15:00
16:00 – 19:00

Maker: Linda Bosch
Regieassistent: Timo Lourens
Productieleider: Evelien Kanters
Spel: Aafke, Guusje, Kylana, Lhomme, Lotta, Lotte, Sterre, Steyn, Stiene, Tanisha, Yara, Zita
Team TSU: Wessel, Arieke & Monica
Met dank aan: alle ouderen die hun verhaal met ons wilden delen & Ursel, Bibliotheek Utrecht

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2021 Utrecht

Reageren is uitgeschakeld.